Hufvudstaden

Nu åker jag till Stockholm.
Tillbaka på lördag.

image16

What Katie Did

Magnifik inledning på en låt.

Stor humor utspelade sig idag på samhällsredovisningen. I have to say.

Nu har äntligen de där hantverkarna begett sig bort från min lägenhet, och jag prisar alla upptänkliga gudar. Deras uppgift var följande:
1. Borra ett hål från utsidan av lägenheten till insidan.
2. Dra en kabel genom hålet och därefter parallelt med en vägg i ungefär fyra meter.
3. Sätt en list över sagda kabel.

Detta har tagit de båda mer eller mindre korpulenta farbröderna två hela dagars jobb, en jävla massa oväsen plus det faktum att det ser ut som om valfri Muhammed har sprängt sig själv i luften i min lägenhet. Så skitigt är det. Spån och plastrester ligger spridda över golvet. Soffan är täckt med betongsmulor. Och av någon underlig anledning har de lagt alla mina böcker i en stor hög.

Jag är inte så erfaren av självhushåll och sånt, men är det vedertaget bruk att hantverkare lämnar lägenheten som om en väpnad konflikt dragit förbi? Någon som vet? Eller ska jag säga till Arvidsjaurhem att för helvete återställa min lägenhet i det skick som den befann sig i innan hantverkarna ockuperade den? Jag funderar i vilket fall allvarligt på att fakturera dem för den tidsspillan jag åsamkats när jag skrivit ovanstående text.


madeleine

Ser jag en till bild på den där kidnappade lilla engelska flickan så kaskadkräks jag på direkten. Det var ett Jävla tjat! Jag skiter högtidligt i hennes liv och leverne. Jag bryr mig inte det minsta om hennes pupill som rinner ut i iris eller om det var tvärtom. Vänligen sluta upp med att köra ner hennes öde i min hals, tack.

Idag när vi var på Frasses så hade de satt upp en affisch med en undersökning från en tidning. Där stod att Frasses hade de godaste hamburgarna, tätt följda av Max. För det första förstår jag inte hur man överhuvudtaget kan ranka någon mat som godare än ett maxmål, för det andra förstår jag inte hur man kan kalla Frasses hamburgare för goda. Jag äter hellre på McDonalds än Frasses. Så illa är det. Det är verkligen inte gott.


söndag, nu i reviderad utgåva!

Vad nödvändigt det kändes att åka ut till flygplatsen kl 08, för att sitta och göra ingenting fram till nu. Min frustration eskalerar för varje dag som går.

Thirteen Days är en himla bra film, mycket intressant.

Och ikväll är det K19 - The Widowmaker på fyran, den är också relativt okej.

Den jävla Christer Björkman skrev ett öppet brev till svenska folket för några dagar sedan, där han klargjorde att det är förståeligt att vi nu går igenom ett slags nationellt trauma. Pga det mindre smickrande resultatet i Eurovision alltså. Jag gnuggar mig i ögonen först en gång, sedan en gång till, tills det gör ont. Men han skriver verkligen så. Det säger kanske lite om hans verklighetsuppfattning.
"Hej Christer!
Tack för ditt öppna brev av den 17 maj.
Tyvärr delar jag inte din uppfattning rörande definitionen på ett trauma. Jag genomgår ett trauma om min mamma dör, eller om min bästa vän blir kallsinnigt mördad. Inte om Ola Salo misslyckas i en musiktävling i Finland.
Vänligen,
Mattias Wigert."

Idag ska jag äta falukorv, det var nog minst två veckor sedan jag åt det sist. Det måste vara någon typ av rekord.

Så här ser man ut när man äter frukost på julafton.
                                                                                           image13

stopp

Det har uppstått en viss stagnation i den kreativa energin.
Jag ber om ursäkt.

Nog fan finns det pengar!

Den här borde ni lyssna på. 
Stefan Sundström och Fjodor - Nog fan finns det pengar.
"...nog ska de integreras, men inte integreras här, nej."

                                                                  image12 

En svan av is.

Satt och tänkte på Kristian Luuks kommentatorsinsats i lördags på Eurovision, och kom fram till att den var briljant. Han sa bland annat;
"Hon har gjort en svan av is, och ingen tittar på. Och nu ska hon elda upp den också. Vilken kväll."
Detta statement placererar sig bra högt upp på listan över de roligaste citaten hittils under 2007. Det placerar sig nog strax under Christian Bergs önskan att "tänk om verkligheten var som CS".

En av de mest icke-givande dagarna på flyget hittils, jag har ägnat dagen åt att läsa igenom merparten av Dagens Nyheters ledarkrönikor, samt ett resereportage från Tristan da Cunha, vilket var mycket intressant. Googla och läs.

Och Reinfeldt den smygaren är och hälsar på den oerhört seriöse och förtroendeingivande Arnold Schwarzenegger. En skojfrisk kille som brukar avsluta sina presskonferenser med orden "I'll be back".
I rest my case.

Dags att försöka skriva ner något vettigt om Upplysningen.

Chavez

och jag var bara tvungen att lägga till det här...

http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,1059943,00.html


svammel.

Eurovision är ett satans svammel. Vad arg jag blir. Jag kan acceptera att vi får storspö när vi skickar Fame, när vi skickar Carola, när vi skickar Afrodite och alla andra brögäng som vi skickat ner de senaste åren. Men när vi skickar The Ark, och de kommer artonde eller vars de nu hamnade, då vet man att det är dags att lägga ner den där skiten. Hoppet är ute. Det är över.

Det gör ont att se den ena plågsamma uppenbarelsen efter den andra, det är så oerhört fantastiskt dåligt att jag gnuggar mig i ögonen ibland och tänker, finns det Någon, Någon som helst överhuvudtaget på hela jorden som kan tycka att detta låter bra? Tänk vad bra om Sovjetunionen fanns kvar, då skulle ingen av de där sisådär trettio forna östländerna finnas. Det vore en smekning. Fast det värsta i hela den här historien är väl antagligen det faktum att jag nu har ägnat några minuter åt att hetsa upp mig över det. Usch.

Min hals är hursomhelst bra igen. Det är schönt.

maa jag borde lyssna på mina closest advisors och bara skita i hela jävelskiten.

huvva

Min hals! Min hals! Tyck synd om mig, någon.

Lämnade in projektarbetet idag, har nog aldrig sett Boman så glad.

Projektarbetet.

Projektarbetet är dött, länge leve projektarbetet!

happy happy joy joy

Allting snurrar så fort, så fort. Inlämningar och prov och PA och psykologtester och studenten och sommarjobb och vad ska man göra i höst och känslor och du.


hihi

Min hals gör jätteont! På riktigt!

Skitväder idag igen, vilket innebär att jag bara flugit 1,2 timmar den här veckan. Fortsätter det i den takten så lär jag bli kvar här uppe en bra bit in i juli. Fast det känns ändå osannolikt. Men jag vill inte missa Peace & Love! Jag Vill inte.

Nu ska jag nog se film och sen sova. Eller så sover jag direkt. vettifan.

turn me back into the pet I was when we met. I was happier then, with my mind set.

Idag var det ju inget vidare väder minnsan. Otroligt humorfylld briefing om diverse regelverk med Hr. AMA i morse också, synd bara att den inte var menad att innehålla något humoristiskt inslag alls. Vi fick åka hem 12:30, efter att ha avnjutit dillkött och potatis. Vår kock är den bästa in the house, så är det bara.

En annan sak som är bra är ju Sahara Hotnights nya.

Massa politiska diskussioner i skolan idag, och ibland blir man less på människors naivitet och oförmåga att tänka i ett större perspektiv. Jävla flygare.
 
Min hals har gjort ont i ett par dagar nu, men det verkar som om jag klarar mig undan förkylningen. Det vore förjeffligt att bli förkyld nu, mitt i värsta skolhetsen. För skolhets är vad det är. Huga.

Det franska presidentvalet är väldigt spännande, och det ska bli intressant att se på söndag vem som vinner. Den debatt de hade i fransk TV igår var också rätt intressant, och oväntad. Tidigare i valrörelsen har
socialistpartiets Ségolène  Royal anklagats för att vara både okunnig och osäker i vissa frågor, och att hon därför inte är lämpad att leda ett land. Sarcozy å sin sida har blivit beskylld för att vara kolerisk och hetsig i sitt humör, och att han därför saknar det lugn och den pondus som krävs för att inneha presidentposten. i debatten var det istället precis tvärtom, Sarcozy var den lugne, medan Royal gick på offensiven och fick in Sarcozy i hörnet ett par gånger. Jag hoppas innerligt att Royal vinner på söndag, det vore trevligt om hon kunde bryta av den högervåg som för tillfället sveper över Europa i allmänhet och Sverige i synnerhet. Dessutom är hon Frankrikes första kvinnliga presidentkanditat som nått finalomgången, och det vore fantastiskt bra med en kvinna i världspolitiken, förutom Condoleeza Rice.
                                                                    
                                              image11

Gogol Bordello

Gogol Bordello var på P3 Live nyss, gotta love it!



image10

det var en sån där kväll

Ikväll var jag Håkan, och Håkan var jag.





image9

kom tillbaka och säg vad som stod på vår inköpslapp!

En minst sagt markant annorlunda sista april, om man ställer den i relation till mina tidigare. Men det var bara kul.
Den här eftermiddagen lyssnar jag på Stefan Sundström och jag kunde inte mått sämre. Företrädelsevis; "Har någon sett Sabina?", "Sabina V", och "Först när det var slut".

1:a maj idag, ut och demonstrera med er!

image8


RSS 2.0