I am the wilderness, locked in a cage.

Så, det blev en kort dag på flyget idag. Flög den andra lågnaven, och det var fräsigt.
Får se om jag lyckas vara produktiv med PA:t idag, antagligen inte. Men försöka måste jag.
Nytt Family Guy idag hursomhelst. Laddar ner det nu, hoppas fan att det är bra. Annars är tre veckors väntan åt helvete. Och imorgon är det Gogol Bordello på P3 Live! Förhoppningsvis blir det magnifico.
Tydligen så blev det inget flyg imorgon, för det fanns inga lärare. Nästan så att det känns skönt att få en ledig dag faktiskt.
Aaah min lägenhet luktar fiskbullar! Seriöst, hur går man tillväga för att äta skiten utan att behöva sanera lägenheten efteråt? Igår så diskade jag direkt efter att jag ätit och gick ut med soporna direkt, så att inte burken skulle ligga kvar. Det hjälpte inte ett dugg.

och vad vet du om gryningen?

Om jag fick en enda önskning, så skulle den bestå i att jag blev normalt bakis. Så där mysigt bakfull som alla andra blir. En sån bakfylla vars enda symptom är törst, trötthet och rufsigt hår. Man sitter på ett fik med sin kamrat och diskuterar hur kul gårdagen var, och hur fulla alla varit. Jag vaknar istället kl 06, huvudet dunkar och det svartnar för ögonen. Illamåendet sköljer över mig och jag rusar mot toalettens lugnande famn. Med skakande hand sveper jag ett glas vatten i hopp om att det ska lindra något. Beger mig på darriga ben sedan tillbaka till sängen, där jag hinner stanna i ungefär 20 minuter innan jag återigen är tvungen att uppsöka toan. Och sådär håller det på, fram och tillbaka, fram och tillbaka.

Klockan 14 börjar det värsta att avta och jag går upp och lagar köttbullar. Nu när jag sett om Ringen-trilogin så har Starwars-hexologin fått ta över rollen som dagen efter-film. Hittils sköter de uppgiften med bravur.

Var i Skellefteå igår och snokade runt efter en slips. Besökte även McDonalds, där jag stötte på den mest inkompetenta människan jag någonsin träffat. Jag orkar inte ens göra mig besväret att skriva en redogörelse för hans tillkortakommanden, då den jäveln inte ska få ta mer av min dyrbara tid.

Idag måste jag handla tråkiga saker, som schampo och hushållspapper. Fast lite vuxet känns det.

Igår, hursomhelst. Först var vi på Rödan, med bara vår klass. Det var rätt skönt att det bara var vi, för en gångs skull. Inte för att B eller Arvidsjauringar är otrevliga på något vis, men det var mysigt med bara klassen. Vi var där nån stund, sedan gick vi vidare till Ringel, där det rådde fullt utvecklad fest. Skrålade med i olika Gyllene Tider-anthems, samt diskuterade Per Hagman-noveller med Magnus Altgård. Efter det gick vi till Stalo, där det var en DJ som tydligen skulle vara känd. Alltså inte känd i meningen "Big Brother-krogturné", utan en känd DJ. Det var bland det sämsta jag hört, och dessutom bland det högsta jag hört. Usch, helt enkelt.

Jag hade jättekul igår, fast det hade jag inte. En mycket paradoxal känsla. Du fattas mig.
Nej, nu är jag sugen på fiskbullar.

...

vi ses i dimman.

Klubbland

Kom hem från Konsum nyss, var väl lite sådär halvbra drag. ganska tunnt med folk, men det beror på att båda tvåorna har skolprov i helgen, så de måste plugga. Men festsugen blev man, så imorgon smäller det fan.

Var på bio idag också, för ovanlighetens skull. Beck - Den svaga länken. Förvånansvärt bra för att vara en Beck-film. De brukar ju annars ha en tendens att vara ena satans skitfilmer. Och det var ju den här också på sätt och vis, bara samma hela tiden; Gunvald som får damp, Martin som oroar sig för sin dotter och grannen som alla skrattar röven av sig åt så fort han visar sig. Men visst, det är rätt underhållande, det är det.


god speed all the bakers at dawn.

Peace & Love 2007 är bra bra bra!

Gud vad jag har varit ineffektiv idag. Fredrik Reinfeldt och Anders Borg skulle vara rejält besvikna på mig om de visste.
Afrodite fick besök av mig idag. Suck, att jag inte pallar att stå emot hämtmatens dragningskraft, vad säger det om min karaktär? Endast att den är ack så svag.

Igår var jag världens känsligaste, av flera anledningar, bland annat det här.
Håkan Hellström och kvinntimmer hjälpte också till att skapa en olustig känsla. Sen hjälpte The Shins till att ta bort den igen.
Undrar om det blir fest i helgen eller ej, det lutar ju åt det men så värst sugen är jag inte för tillfället. Jag är mer sugen på att skriva PA faktiskt. Helt ärligt!

Det var fint att promenera igår, Arvidsjaur har sina stunder ändå. Ibland tvärtom också, men ändock.
Emilia, din stackare. Vilken tur att du är hård som en gråsten.

Hanna från Arlöv

Svenska B är inte alls 150 poäng, det är 100! Vettifan var jag fick 150 från.
Hanna från Arlöv med Nationalteatern borde ni lyssna på.

Idag skrev vi så nationellt prov i Svenska B. Jag skrev relativt mycket verkar det som, om man jämför med de andra jag pratat med, å andra sidan kan det ju bero på att min kvalité är lägre. Jag tyckte dock att jag fick till det ganska så skapligt. Lyckades klämma in många roliga ord som tex "urbaniserade människor", "fabulera" och några till. Det är kul. Skäms lite för att jag valde att skriva om bloggar, fjantigt ämne egentligen. Fast det gick ju bevisligen att skriva ganska mycket om det.

Var även upp till Arvidsjaurhem idag och felanmälde min högra diskho, vilket ytterligare stärkte min syn på Arvidsjaurhem som världens bästa hyresbolag. En jättetrevlig gubbe som glatt skrev ner mina uppgifter och min anmälan, han var inte sådär glättigt äckligt trevlig som en kassörska eller reseledare, utan ärligt och uppriktigt trevlig. 2 timmar senare knackar det på dörren och en lite rundlagd, frodig kvinna stiger in med diverse attiraljer. Jättetrevlig och synnerligen kompetent även hon, 10 minuter senare är saken biff och hon tackar för sig och drar. Gotta love it.

Idag var vi till Frasses och åt årets första mjukglass, det var mycket gott. Har lärt mig nu att köpa en minibägare istället för en vanlig, de "vanliga" är seriöst ORIMLIGT stora. Omöjliga att äta upp utan att må illa i minst 10 timmar efteråt.

Nu ska jag och Magnus ut och driva runt lite! (Läs: cykla till Ringel.)


det är så jag säger det.

Idag är en dag fylld av PA-skrivning. Det går förvånanansvärt bra än så länge, och ändå skriver jag bara om boring crap just nu. Det blir säkert enklare sen när jag kommer in på lite mer intressanta saker.

100 höjdare-galan igår var rätt tuff, och Otto Hjelm får mig att bli ledsen i ögat. På riktigt.
Imorgon är det nationellt prov i Svenska B också, känns ganska otaggat måste jag tillstå. Fast, vad tusan, det är väl bara att gå dit och skriva. Inte så mycket man kan göra. Fast det vore kul att skriva något hyfast, Svenskan är ju ändå 150 poäng liksom.
Jag gjorde en lista idag för att försöka få lite struktur i allt jag ska göra närmaste tiden. Den var rätt deprimerande.. Men det ska nog gå bra. Det brukar göra det i slutändan.

I helgen är det fest, dock kvarstår fortfarande problemet angående berusningsmedel. Så, om någon har en sjuttis i lager, let me know.

Haha, min lillebror är rolig.

Äh, nu är det slut på inspirationen.

Tony the beat.

Engelska med Lilian på måndagmorgnarna är bland det värsta man kan bli utsatt för. Huvva. Fast imorgon skulle vi gå på teater. Får se om den håller någon vidare standard.

Nu har jag torkat golvet två gånger men kladdet vill bara inte försvinna. Blir snart ett samtal till mamá, hon har säkert någon huskur. Dessutom saknar jag fortfarande en massa glas. Fast jag reclaimade ett idag, det stod inne hos Victor.
I morse var det engelskt väder. Dvs. grått, småblåsigt och duggregn. Det var kallt. Pratade med Nils-Åke i morse också, om PA. Ska bli intressant att se hur pass seriöst ett PA kan bli när man gör det på en vecka, som jag ska göra nu. Det är tråkigt att jag inte hinner göra det seriöst, för jag tycker verkligen ämnet är sjukt intressant. Så otroligt fascinerande, och skrämmande på samma gång. Min dröm är att åka dit en gång innan Kim Jong Il dör, för då lär väl antagligen landet spåra ur och allt det som gör landet märkligt försvinna. Bara att hoppas att USA kan hålla fingrarna borta ett tag till också, fast det lär nog dröja. De har fortfarande Iran kvar att ta sig an, innan Nordkorea kan bli aktuellt. Hursomhelst, tråkigt att jag måste hetsa mig igenom allt.

Lars Leijonborg ska avgå i höst. Det är väl både bra och dåligt. Om jag var folkpartist skulle jag tycka det var bra, eftersom han bevisligen inte har en positiv inverkan på partiet. Som en med sympatier till vänster om mitten är det väl dåligt, med tanke på att vem som helst utom Leijonborg antagligen kommer ge Fp ett bättre väljarstöd. Jag menar, lyssna på karln! Oavsett hur mycket jag försöker så Kan jag bara inte ta in det budskap han förmedlar, det enda jag tänker på är att han låter som något... jag vet inte. Något obestämbart. Fantastiskt egentligen att en människa kan frambringa ett sånt läte.

Ikväll är det 100 höjdare-final. Lite tråkigt att det är slut. Vad ska jag nu göra på måndagkvällarna?
Och inte FAN kom det något Family Guy idag HELLER. wtf?! Jävla amerikaner!


Cheek To Cheek

Sådär, då var det sista Luftis avklarat. Det känns lite smått surrealistiskt, att jag har gjort klar all CPL-teori. Kändes ganska icke-troligt typ innan jul. Då var det tungt må jag säga.

Jag flög 9,4 timmar i veckan, det var välbehövligt. Bland annat lågnaven i lördags, det var läckert. Sjukt läckert faktiskt. Stall och viknings-checken var inte heller fel. maaa flyga är kul.


Igår var det Luftisfest med stort F. Smokin' hot! Efter att vi kom hem från flygplatsen så käkade vi på Sibylla, sen hem och sova i en timme ungefär. Därefter droppade folket in så sakteliga. Fest i Östra Skolgatan 9B:s trappuppgång är inte dumt, det är det inte. Idag så är hela mitt golv klibbigt och äckligt av massa spilld sprit, jag har 4 glass mindre i skåpet, och en lampa har gått sönder samt tre konstiga svarta streck på golvet. Fast det var nog värt det, för vi hade himla roligt. Att se på Worrying Kind-videon och härma rörelserna är roligare än det låter. Efter ett rätt långt tag här, så gick vi vidare till Ringel, där våra tvåor hade fest. Det visade sig vara mindre roligt, så vi begav oss rätt snabbt till Stalo. Jag betalade in Victor med 50 kr i mynt, hon som tog betalt såg inte alltför happy ut. Stalo var väl okej, som vanligt var människorna där desto roligare än själva Stalo. Sen gick jag hem, röjde upp det värsta för att sen somna ovaggad.
Uppvaknandet blev mindre trevligt, det kändes som om jag hade en stångjärnshammare  inuti mitt huvud. Jag låg och tyckte synd om mig fram till klockan 15, sen såg jag på Return of the King. Det är nog den perfekta bakfyllefilmen. möms.

Nej, nog om gårdagen. Imorgon blir det final i 100 höjdare! Woho!

Luftis.

Det blir inget märkvärdigt inlägg idag due to CAA-Exams imorgon :O


Olof.

Jag fortsätter på gårdagens tema. Så här sa Olof Palme en gång. Det är vackert.

Vi ses igen, kamrater!

Vi ses i Folkets hus, i studiecirkeln, vid möten i arbetarekommun och i facket. Vi ses igen i futten på byggarbetsplatserna, under rasten klockan 9:15, någonstans mellan mackan och kortleken, en stunds politik. Vi ses igen efter 1 timma och 48 minuter när Gunnar Sträng avslutat en kort inledning på en distriktskongress.

Vi ses igen i valstugan, dessa den svenska sågverksindustruns kuttersmycken, vid bråten av valsedlar och broschyrer, med ivriga människor som frågar och skall få svar.

Vi ses igen i portgången med packen av broschyrer. Du tar uppgång A och jag tar uppgång B. Framför Konsum, i planteringen, på torget, i hörnet mot Storgatan, vid fabriksgrinden klockan 7 en kulen morgon, i Stockholms city på tunnelbanestationen med glesa turer och 70-kort.

Vi ses på Götaplatsen med facklorna och fanorna och sången, när folket kommer från varven och verkstäderna. Vi ses igen, kamrater, någonstans i skärningspunkten mellan drömmen och slitet, i människornas möte till prövande samtal och gemenskap. Vi ses igen, kamrater.


Avslutningstal vid socialdemokraternas partikongress
1975.

De borgerliga har ju länge varit väldigt övermodiga och segervissa i den här valrörelsen. Det har de varit väldigt många gånger förut. Jag minns 68, då var det borgerliga övermodet större än någonsin. Och då kom jag hit till Göteborg för debatt med den tidens statsministerkandidat Sven Wedén.

Och dit kom folket från varven, från SKF och från Volvo. Och dit kom folket från Hisingen och bostadsområdena runtom Göteborg. Och vi såg varandra i ögonen. Och vi tryckte varandras händer och vi sa: "Vi tar det, vi ska segra!"

Socialdemokratin är bärare av idéer om gemenskap och rättfärdighet. Vi sliter hårt med vardagsfrågor. Men någonstans finns drömmarna kvar. Om en framtid där arbetare och tjänstemän får mer att säga till om. Där vi kan åldras i värdighet. Där barnen och familjerna har trygghet. Där vi kan gemensamt ta ansvar för landets skönhet. Vår kamp är en kamp för människornas frigörelse och den vill vi fortsätta efter den 19 september. Rösta inte bort tryggheten. Tillsammans kan vi göra ett bra land bättre.


Olof Palme slutanförande i valduellen mot Thorbjörn Fälldin i Scandinavium, 1 september 1976


Jag är demokratisk socialist - med stolthet och med glädje. Jag blev det när jag for omkring i Indien och såg den fruktansvärda fattigdomen fast en del var oerhört rika; när jag for runt och såg en ännu mer förnedrande fattigdom, på sätt och vis, i Förenta staterna; när jag som mycket ung kom öga med öga med kommunismens ofrihet och förtryck och människoförföljelse i kommuniststaterna; när jag kom till nazisternas koncentrationsläger och fick se dödslistorna på socialdemokrater och fackföreningsmän; jag blev det när jag fick klart för mig att det var socialdemokratin som bröt marken för demokratin i Sverige; när jag fick klart för mig att det var socialdemokratin som lyft landet ur fattigdom och arbetslöshet med 30-talets krispolitik; [...] Visst är jag demokratisk socialist. Jag är det med stolthet över vad denna demokratiska socialism har uträttat i vårt land. [...] För det handlar om solidaritet och omtanke människor emellan.

Partiledardebatt i Sveriges Television 1982.




Proletärer i alla länder, förenen eder.

Today was a goood daay, som Herbert i Family Guy uttrycker det efter att han har fått ta på en ål. "Hello there Mr. Eel, you're slippery." Det vet jag dock inte hur jag ska kunna applicera på min dag..

Flög ett pass sidvind i varvet efter lunch, det var roligt.
Skrev sedan Flight Planning-provet, det var påfrestande. Varmt som aset inne i den där lilla datasalen, sätter man på fläkten/luftkonditioneringen blir det kallt som fan istället. Knepig situation det där. Flight Planning är nog det jobbigaste ämnet vi har, om man tänker på den påfrestning som proven är. Tre timmars konstant räknande, mätande och stirrande på grafer. Visst, vi har haft långa prov förut, nationella proven i matte och svenska tex. Det är dock skillnad, där sitter man och räknar, sen pausar man och äter en mandarin, går på toaletten, eller bara tänker. Sen går man också oftast nån timme innan tiden är slut.
Till en följd av den där pärsen med FPP-provet så hade jag även en sprängande huvudvärk när jag kom hem, så jag sov någon timme.

Fy fan vad jag hatar Anders Borg. Fy fan vad jag hatar hela den såkallade "Allians för Sverige" iofs, men särskilt Anders Borg. Han och Maud Olofsson.
Ta det senaste förslaget som exempel. De som är medlemmar i en A-kassa med hög arbetslöshet ska betala mer i avgift än de som är medlemmar i en dito med låg arbetslöshet. Hm. Låt oss se, finns det någon logik i det här? De som har mindre pengar ska alltså betala mer? "Skitjävlar", som min lillkusin skulle uttrycka det.

Och just det, jag klarade provet :)

Turn me back into the pet that I was when we met.

En timme  fluget idag. Jävla väder.
Snart är det 100 höjdare. Gotta love it.
Igår så impulsköpte jag en poster, var ju jävligt onödigt måste jag säga. Jag är inte direkt rik, så varför i helvete lägger jag ner 200 spänn på 70 cm papper?

ÄNTLIGEN! Skulle man mycket väl kunna utropa, jag syftar på det faktum att SLAGSMÅLSKLUBBEN är bokade till Peace & Love i sommar. ÄNTLIGEN! Ska bli så tufft. The Sounds och Damien Rice var också med i det senaste bandsläppet, inte fy skam. Nu är det bara Håkan, Stefan Sundström och Laleh som fattas. Tyvärr verkar det ju som att Håkan inte ska spela någonstans överhuvudtaget i sommar. Trök. Jäjä, Peace kommer att bli njut ändå. Som fan.
http://www.peaceandlove.nu/2007/index.php?page=artister&artist=slagsmalsklubben


Inte har det kommit nytt Family Guy idag heller! 3 veckor utan ett nytt avsnitt nu. Det är illa.

Nej, tillbaka till böckerna.

   Svenska Akademien - Framåt

vi bara dör ju så jävla mycket.

Navid Modiri och Gudarna - Snart dör Bob Dylan

Den är bra, det är den. "Snart dör Bob Dylan med, vad gör vi då?!"

Antingen är det redan mycket ljusare här uppe än hemma, eller så är det jag som inbillar mig.

Day After Tomorrow började nyss. Himla skrattretande film måste jag säga.





                                                                                        image5


gold teeth and a curse for this town

Så var man tillbaka i Arvidsjaur igen. Det känns väl sådär, ärligt talat. Jag tror dock att det skulle kännas markant annorlunda, vore det inte för det förgrymmade skolprovet. Fast det tjänar ingenting till att gnälla över det.
Det var ju rent magnifikt väder igår, både i Gävle, Stockholm och här uppe. Om man blundar, så man slipper se all snö, kan man nästan tro att sommaren är här, eller åtminstone våren. Det luktar mindre fagert tyvärr, det är myntets berömda baksida, och NEJ det är INTE hundskit som luktar på våren. Min bror vägrar tro mig, men det är ett faktum. Det är istället löv och annat bös som befinner sig i olika grader av förruttnelse. Blanda det med lite snösmältningt så får du en inte alltför angenäm odör.
Jag lyssnade på The Arks nya skiva hela dagen igår, den är simply smashing.
På lovet så fick jag tid att läsa en bok, eller jag hade egentligen inte tid, men jag tog mig tid. Den handlade om Kursk-olyckan. Ganska så obehaglig bok, man kan inte låta bli att förfasas över hur satans hemskt det måste vara. Man lämnas även smått skakad över den ryska flottans skick. Rätt otäckt att världens öde i princip ligger i händerna på dessa människor över vilkas kompetens man kan hysa tvivel. Självklart ska man inte hetsa upp sig över något man läser i en bok, den är ju knappast en utförlig redogörelse för det aktuella läget inom rysk marinpolitik. Men fundera en stund kan man gott göra.

http://www.amazon.co.uk/gp/product/product-description/0553813854/ref=dp_proddesc_0/202-2543238-3603065?ie=UTF8&n=266239&s=books


Efter en sisådär tre-fyra genomlyssningar så kan man nästan utan att skämmas påstå att samtliga låtar på Prayer for the Weekend håller singelklass. Det är rätt tufft, men The Ark är The Ark, liksom. Att se dem i sommar kommer hamna rätt nära Nirvana.

Grattis till Modo! :D Så otroligt rättvist att de äntligen fick sitt SM-guld. Snacka om att de har förtjänat det. Kanske inte i den här matchserien, Linköping har sett starkare ut under större delen av matchserien tycker jag, men ser man det i ett större perspektiv så är MoDo så mycket mer än Linköping.
MoDo är kultur, tradition och hockeyhistoria. Linköping är ett poplag utan vare sig själ eller hjärta, vare sig historia eller kultur. Fansen ser på hockey som ett jippo, man är inte så jäkla intresserad av hockeyn egentligen utan ser det hela mer som en social aktivitet; snacka med grannen på sittplats, köpa popcorn i pausen, smutta på en Loka under matchen. Så fort det går lite utför för laget, när nyhetens begag har lagt sig och det inte längre är lika trendigt att hålla på laget så sviker fansen.

Kanel

Gäsp. Det är inte nyttigt att jobba natt.

Var och fikade med Jorre idag, det var jättetrevligt. Jävla Arvidsjaur liksom. Träffade även Jenny på bussen, så vi spatserade på stan lite och hon agerade smakråd åt mig. Sen åt jag på Nian med lillebror. Därefter en snabbtur in på bibblo och sen hem.


Stefan Sundström - Först när det var slut

det är detaljerna som säljer.

100 höjdare måste väl ändå vara ett av de bästa tv-programmen evvah.

Sitter på jobbet nu, förstår inte hur jag ska orka till kl 06. Mina ögon håller redan på att ramla ner.
Det blev mycket bilåkande idag, eller ja, körande snarare. Först in till stan, sen när jag i princip var hemma så fick jag vända och åka till Valbo för att hämta Alexander och hans vän. Han hade klippt sig, Alex alltså, men inte fan märktes det. Inte värt 300 kr direkt. Det kändes lite udda att vara den enda (nästan) som åkte E4:an norrut, i den motsatta filen slingrade sig en gigantisk orm som till största delen utgjordes av kombimodeller med takboxar. Volvo V70, XC90 och SAAB 9-5 var starkt överrepresenterade. Jag fattar inte att de svenska fjällen rymmer så många människor ens en gång.
Det snöar här nu och är runt 5 minus. Trodde att vintern var över men icket.
Idag var det god mat; potatis med fläsk och löksås. Krångligare behöver det inte vara. Fast om jag skulle laga det i min lägenhet skulle jag antagligen behöva ringa in såna där liksanerare efteråt, eftersom jag inte har någon köksfläkt. Lite tråkigt. Ännu tråkigare är det faktum att jag inte har någon ugn, mycket god mat som går mig förbi där. Slafs.


  Knutna Nävar - Det är något konstigt med friheten


...

Jag ber föresten om ursäkt för de två smileysarna som smög sig in i nedanstående inlägg. Det var inte meningen. Jag ber också om ursäkt för att jag inte vet vad smiley heter i plural.

Midnatt till sju..

Gårdagen blev halvbra ändå, åkte in till stan efter jobbet och lite mat. Fika med Anna var planen, det visade sig att allt var stängt på grund av det där påhittet "påsk".  Det var ju lite tråkigt. Så vi hyrde "One hour photo" istället, och såg den. Jag har velat sett den typ sen den kom, det var dock 5 års väntan åt helvete för den var verkligen inget vidare. Robin Williams passar inte i sådana roller. Även om han inte är direkt dålig så får jag direkt bilden av honom vrålandes "Goood morning Vietnaam" i huvudet, så fort han visar sig. Det funkar inte så bra till en film som är menad som otäck.
Sen åkte vi till Max :D Åhh det var gott. Länge sen sist, ett kärt återseende. Sen åkte jag hem och sov.
Apropå filmer så såg jag "När lammen tystnar" i fredags kväll. Den är riktigt galet bra. Precis så som en thriller ska vara. Inte som den där infantila "Saw"-serien. Usch. Jag skäms å filmskaparnas vägnar varje gång jag ser en skymt av de filmerna. Pinsamt dåliga är vad de är.

Idag har jag hjälpt pappa i skogen. Det märks att jag är otränad för jag känner redan hur mina armar börjar domna bort, och jag ser inte fram emot att vakna imorgon bitti. Men det var jättefint väder och sen hälsade de andra på med fika också, så jag antar att kontentan blev mysig till slut.

Ska snart åka ner till farmor och farfar och hälsa på faster, hennes man och småkusinerna. Jag har inte träffat dem på ett bra tag nu, så det ska bli kul. Sen är det ishockey på tv, och sen ska jag vara fylletaxi åt lillebror :)


I Wasn't Feeling Too Clever...

Det gick väldigt fort att bli uttråkad här hemma visade det sig. Pinsamt nog så har jag kommit fram till att den största anledningen är att jag inte har min egen dator. Jag saknar den, och min skärm. Hoppas det går att laga den. Jag fick hursomhelst låna Patrik S skärm så länge, eftersom han bara sitter vid sin bärbara. Det kändes skitkonstigt med en annan skärm, den är 3 tum mindre tror jag. Blev helt annorlunda. Man vänjer sig nog.

Jag hämtade lillebror, hans flickvän och Emelia vid bussen inatt kl 3. Det var ganska drygt. De håller på att göra tårta nu, för Jonas fyllde år sista mars. Ska bli lovely. Sen är det mat, och därefter ishockey. Final nummer två.

Förhoppningsvis blir morgondagen lite mer händelserik, jag ska jobba 12-18, sen får vi se.
 

        Laleh - Bostadsansökan
   


I am not your dad. I am, Electric Man!

Jag är i Gävle. Det är sig likt. Ingen snö dock, förutom på något enstaka ställe.
Tågresan var verkligen mysig och jag sov bättre än på mycket länge. Dessutom hade jag två mycket trevliga herrar i min kupé. De hade varit vid Kebnekaise och åkt turskidor, det lät otroligt roligt. Vi pratade om hockey också.

Vi åt hemma hos farmor idag, megagott. Det är alltid lika kul att komma hem dit och ha hela familjen samlad och bara lyssna.
Jonas flickvän är också här nu, hon verkar bra. De är i stan nu på något slags galej. Jag har blivit tjatad på från olika håll om att jag också ska följa, men jag pallar fan inte.

74 % på ett skolprov svider, samt ett ode till sovvagnar.

Min lägenhet är stökig. Det är något jag har insett efter snart 2 år på egen hand, det går så himla fort att skräpa ner när ingen tar undan efter en. Jag sköter det ändå rätt bra tycker jag. Det är intressant att se hur pass olika de i klassen inreder och håller ordning i sina lägenheter. För skillnad är det verkligen. Att gå in i till exempel Daniels lägenhet är som att komma hem till nån typ av faster eller någon dylik släkting. Att komma hem till Patrik H är att mötas av en kompakt matta av flaskor, burkar och diverse bråte som täcker hela golvet. Att komma hem till Ina är som att kliva in i en hälsobutik. Att komma hem till mig är som, ja, jag vet inte. Jag trivs iaf.

Om en timme ska jag till Sibylla med Magnus, Jens och Axel. Ska bli skönt att slippa laga mat så här sista kvällen i Arvidsjaur. Jag åker härifrån 22.15 och kommer till Gävle 10.20 imorgon förmiddag. En skaplig tripp det. Det går ingen nöd på mig dock, jag gillar tåg. Särskilt sovvagnar. Vad jag däremot hatar är liggvagnar. Det är en västentlig skillnad. Konstigt egentligen, vilken differens det kan vara, då prisskilnaden bara är ca 200 kr. I liggvagnarna trängs suspekta flyktingar med finniga och testosteronstinna lumpare. En av de största anledningarna till att jag valde att skippa lumpen är faktiskt mina tågresor mellan Arvidsjaur och Gävle. Efter att ha delat liggvagn vid upprepade tillfällen med 5 st mer eller mindre underliga värnpliktiga så var min uppfattning klar. Att lyssna till deras konversationer om handgranater, gevär och hur häftigt det var med saker som sprängdes, deras syn på invandrare och homosexuella som någon slags ohyra, hur många "brudar de hade tryckt" osv osv i all oändlighet. I rest my case.
I sovvagnarna däremot så har jag utan undantag stött på enbart trevligt folk. Det är tyst, lugnt och rent. Inga som springer fram och tillbaka utanför i gången och ingen som sliter upp kupédörren och vrålar "FEST". Nej, länge leve sovvagnarna.

Imorgon är jag i Gävle :)

Förfest, fest, efterfest - samma personer, samma sak igen.

Ett selektivt urval, kan man kalla det, eller begränsat umgänge.
För vi är allt som finns.


Gäsp. Jag kom på mig själv med att inte kunna fokusera blicken, så jag var tvungen att ta en paus, trots att jag inte borde. Imorgon är förhoppningsvis det värsta över, eller så har det precis börjat. Det vore jobbigt.
Big news: Igår kväll DOG min skärm! Det är sant! Den bara poff blev svart. Var helskumt. Har fortfarande inte fått igång den. Mailade Hewlett Packards support, men min erfarenhet av diverse supporter gör att jag estimerar svar tidigast om typ ett kvartal. Under tiden så fick jag låna Victors bärbara. Snäll han. Men usch vad jobbigt det är med bärbara datorer, komplett omöjligt att skriva på skiten. Lika omöjligt är det att styra musen på den där jävla touch-paden.

Bättre än ingenting är det dock. Det riktigt tråkiga är att jag inte har tillgång till min musik, och det enda Victor har på den här datorn är typ tre låtar från soundtracket till Narnia. Det blir lite tröttsamt en hel dag, varför jag har fått ta min tillflykt till webradio. Först lyssnade jag på Rix FM, kan väl inte vara så farligt tänkte jag. Det kunde det. Efter ungefär 25 minuter var jag på gränsen till att implodera. Det värsta är nästan de klämkäcka programpresentatörerna. Skäms de inte? Sitta där och låta som om de är i orgasmögonblicket när de presenterar en låt från Bosson? För miljonte gången dessutom? Nej, de jävlarna ska skjutas. Som Annika Norlin sjunger.
De där två på Morron Zoo, Roger och Titti, är föresten från Gävle. Av någon för mig outgrundlig anledning så har X-trafik (Gävles lokaltrafik), gjort bedömningen att de två är värda att få varsin buss uppkallade efter sig. Så nu rullar två bussar omkring i Gävle med "Titti Schultz" respektive "Roger Nordin" skrivet ovanför dörren. Jag menar fy fan.
Iaf, webradio. Jag har under dagen alternerat mellan P3 Star, P3 Svea, vanliga P3 och Radio Napa. Den sistnämnda är en cypriotisk radiostation, med en jättemysig gubbe. Det gäller dock att tima in det så att man lyssnar när det är han som jobbar. Jag har inte riktigt lyckats lära mig mönstret än, om det nu finns något dvs.

Nu är det nog säkrast att återgå till böckerna, i några timmar till.
Hej.

Oh, inverted world.

Det här med skolprov är ett himla gissel. Förtjänar döden. Ett närmast surrealistiskt pluggande har utspelat sig den senaste veckan, och nu börjar det kulminera, med klimax på onsdag morgon. hjelp.

Jag vill se ishockey idag, men det hinns inte. Jag håller en tumme för MoDo iaf.

Idag blåste det för mycket så vi fick vara hemma från skolan, det var välbehövligt, men påfrestande. AMA med sin berömda framförhållning skickade ett mass-sms med beskedet till alla i klassen kl 07:57. Bussen går 08:05. AMA kommer till skolan klockan 07:00, ska det ta en timme att fatta det beslutet och producera det där sms:et? Jag tvekar på det.

Pratade med min bror idag, han hade tydligen halvt kört ihjäl sig mot ett träd någonstans i Åre. Jag log för mig själv. Där fick han för att han jämt åker som ett jävla cp. Det verkar finnas en gud ändå.
Vi kom även överens om att han ska komma upp hit veckan efter påsk. Det vore kul om det blev av.

Nej, tillbaka till Hydrualics. huvva.

hm.

Till sist har jag så skaffat en blogg. Jag undrar varför, har ju intalat mig själv att jag inte ska falla för den här flugan. Det verkar ju dock som att bloggfenomenet har tagit steget förbi flugstadiet nu. Så jag skyller på det.

Jag har svårt att tro att jag ska lyckas hålla den här bloggen levande, men jag ska iaf göra ett försök.
Hursomhelst, hej.

RSS 2.0