..

Det är jobbigt nu.


image36

Mando

Gaah, jag hann inte fixa Mando Diaos nya innan jag åkte till jobbet, hade ju tänkt lyssna inatt. Får bli en långpromenad med lurarna imorgon istället.

Det kommer att bli en jobbig helg det här, först jobba till 24 på fredag, sen lördag 06-14, sen köra som en biltjuv till matchen som börjar 15. Sen 06-18 på söndag. Och sen en veckas förmiddag på det. Fy fan, människan är inte byggd för att gå upp klockan 05 mer än två dagar i sträck.

Imorgon då, Timrå Isstadion, eller E.O.N Arena som dom så vackert har döpt fanskapet till. Kanske Sveriges fulaste arenanamn? FM Matsson Arena ligger dock tätt efter.

Vi måste ju stanna och äta på vägen upp, frågan är var någonstans. Känns som att det kommer bli en svår nöt att knäcka. Söderhamn blir för tidigt, Hudiksvall har typ bara pizzerior känns det som, och Sundsvall blir lite för sent. Stora problemas.

Heads up, Timrå!

Brakförlust igen då, i första matchen efter tränarbytet. Inte ett dugg förvånade, Brynäs skulle inte vinna den här matchen, och det ska de logiskt sett inte göra på torsdag borta mot Timrå heller. Otaktiskt att hetsbyta tränare just vid den här tidpunkten, inför två i princip klara förluster. Meningen med ett tränarbyte är att skapa ett omedelbart trendbrott, vinna några matcher och på så sätt skapa en positiv våg som man kan vinna några matcher på, och sen förhoppningsvis vara tillbaka på en normal nivå. Som det blir nu får man antagligen två förluster och därmed är hela poängen förlorad. Det är tungt att vara brynäsare i dessa dagar.

Snart Scare Tactics, jävla fräsigt program det.

Jag får dåligt samvete för att jag inte styr upp mitt pass så fort som möjligt. Men det känns ju som att det är så långt till den 6:e februari.

grej att lära sig:

En grej som jag alltid haft svårt för och aldrig lärt mig fullt ut; olika skolformers namn på engelska.  Jag vet att gymnasiet är high school och college är högskola/universitet, men vad fan är grammar school, pre school, middle school osv. Nästan ingen aning.

Meen Brynäs, dumt att sparka Leif Boork. Fel, fel och åter fel. Den där tjocka grisen Eriksson kommer köra Brynäs i botten.

Vi skämmer bort Ida så mycket som det bara går nu den sista tiden, hon får ligga i soffan hur mycket hon vill, hon får godis fastän hon inte gjort något speciellt och alla kramar henne varje kväll innan man går och lägger sig. Suck.

Och nu är rugby-VM slut, lite tråkigt. Som tur är har jag några matcher kvar från gruppspelet som jag inte har sett. Några av Fiji's matcher tex, det ser jag fram emot. Finalen var mäktig, Sydafrika förtjänade verkligen guldet. Jag hoppades på att England skulle ta hem det igen, men verkligheten hann ikapp dem. Deras guld 2003 i Sydney var en skaplig skräll, och ärligt talat så var de inte det bästa laget i den turneringen. Det var de inte i det här VM:et heller, utan Johnny Wilkinsons sparkar hade de inte gått långt. Det finns ingen naturlig try scorer i laget, möjligtvis Paul Sackey men han är för ojämn i min mening.

GW

Läst någonstans runt 100 sidor nu, och hittils är den precis så bra som jag hoppades på. Palme-mordet är en sån grej som fascinerar mig. Jag tror inte att den där soppan kommer få någon lösning, någonsin. Kanske var det så enkelt att det var Christer Pettersson som sköt, kanske inte. Jag tror att många har svårt att acceptera det scenariot just för att det är för enkelt, för simpelt. En så pass stor man som Olof Palme borde ha mördats av en kall och beräknande lönnmördare med ett klart och väl överlagt motiv, inte av en smutsig knarkare som handlade på impuls. Jag håller nog på det senare alternativet. Tror jag.


Be British boys, be British!

Jag har laddat ner Titanic, filmen alltså. Ska se den så fort jag får tid. Jag har inte sett den sedan den var på tapeten, vilket var runt 97-98 om jag minns rätt. Då tyckte jag att den var bra, tror jag. Men jag har också ett svagt minne av att det var lite förbjudet för killar att tycka om den, antagligen eftersom kärlekshistorien i den var så pass framträdande. Tjejer däremot kunde ju hylla filmen utan att skämmas, eftersom snyggheten personifierad (då) hade huvudrollen; Leonardo Dicaprio. Jävla tid det där, grundskolan. Med påklistrade attityder, påtvingade och påhittade roller. "Män är män och kvinnor kvinnor, och moskeér passar inte här", som Doktor Kosmos sjunger. Jag vågade tex inte outa the fact att jag gillade Håkan Hellström förrän i slutet av högstadiet. Fegt, kanske, men så var det. En kille kunde ju för i helvete inte tycka om den där bögjäveln. 

Jag har alltid varit väldigt intresserad av Titanic, lånat mycket böcker och så. Det är något fascinerande och dekadent över just den där tiden, det brittiska imperiet existerade fortfarande i allra högsta grad och Gentlemän var Gentlemän med stort G. Detta har fått till följd att jag har samlat på mig en massa fullständigt onödig information om Titanic, som ligger och tar upp dyrbar plats i mitt huvud. Jag kan tex räkna upp namnen på Titanics alla sex styrmän, namnen på förste- och andre-telegrafisten, vilken livbåt som sjösattes sist, och vilken styrman som var befälhavare över vilken livbåt. Jag önskar jag kunde byta ut den informationen mot tex derivata eller integraler.  

faller fritt som i en dröm

Jag och Emilia var och såg Sicko idag, och det är inget annat än en fullkomligt fantastiskt film. Säga vad man vill om Michael Moore, men göra medryckande och emotionellt kraftfulla filmer, det är han duktig på. Problemet är ju att hans filmer är otroligt ensidiga och enögda. Att kalla de för dokumentärer är verkligen att tänja på begreppets definition. Men så länge man har en någotsånär bred allmänbildning, så att man därmed kan fylla i luckorna som filmen lämnar själv, så är det en makalöst bra film. Både Kuba och Frankrike framställs som oerhört nära Nirvana, men det reflekteras inte över det faktum att Kuba håller tusentals politiska fångar, eller att invånarna i Paris-förorten St Denis gjorde vad som närmast kan liknas vid öppen revolt, i sin besvikelse över regeringen, för en tid sedan. Hursomhelt, om man ska sammanfatta det hela, se den, se den, se den.

Jag har lånat Leif GW Perssons senaste bok, som behandlar Palme-mordet, ser fram emot några trevliga timmar med den. 
 


your life, however, is more like a box of ACTIVE GRENADES!

Jag trodde att jag skulle bli sjuk efter helgen, men det ser ut som om om jag kommer klara mig. Var väl dumt sagt kanske, men va fan.

Brynäs, Brynäs, ta tag i er själva nu. Fast det såg bättre ut mot Mora i lördags, inställningen är det inget fel på som jag ser det.

Vi var och röntgade Ida idag, tydligen har hon en tumör i benet som växer hela tiden, så benet kommer bara värka mer och mer innan det till sist går av helt. Inget vi vill utsätta henne för direkt så vi kommer att ta bort henne inom några månader. Det känns otroligt sorgligt. Hon har varit en del av mitt liv i 10 år, och det kommer bli svårt att säga hej då, när den dagen väl kommer.


Det blåser på Genesarets sjö.

Det kom nytt avsnitt av Family Guy idag, alltid bra såklart, men usch vilken svacka den serien är nere i. Längtar tillbaka till säsong två och tre! Då var dom oslagbara. South Park hade ju också en svacka, men dom tog ju sig ur den och kom igen bättre än någonsin. Får hoppas på att Family Guy kan göra om den bedriften.

Jag och Jonas sprang en runda på eftermiddagen, och sen turades vi om att vara drill sergeant på gräsmattan. Bra med bröder ibland.

Sen åt jag den nyttigaste middagen jag ätit på flera år. Matvete, tomater, fetaost,turkisk youghurt, iofs älgskav till det men det kan vara nyttigt det också säger vi. Mycket gott var det också, faktiskt. Gott och nyttigt? Trodde seriöst inte att det gick att kombinera. Eller, jo! I vintras började jag ju äta Sunt och Gott, och det var precis vad det låter som. Tack Maja!

Ikväll blir det Boston Tea Party. Briljant, briljant.

vinst och förlust

Lördagen blev bra!

Jag och Patrik gick på ishockey först, fick stryk av HV med uddamålet. Lite oförtjänt att det blev så pass jämt på slutet. Brynäs var oerhört dåliga. De får se till att kamma till sig helt enkelt.

Sen hem och vända, för att ta 21-bussen in till stan. Ingen sprit fanns att tillgå, vilket fick oss att förlägga förfesten till O'learys. Dyrt var bara förnamnet på den här kvällen tyvärr. Efter en timme eller så gick vi till Interpool, träffade på en drös människor och fler och fler anslöt sig. Riktigt trevligt lär jag säga. Innan bussen hem införskaffades sex små cheese på McDonalds, de satt fint. Sov hos Patrik, vilket medförde en klassisk dagen-efter-bakis-promenad.

Jobbet nu. 06-14 hela veckan. Kommer bli lite drygt. Får se om jag orkar aktivera mig något i veckan, Sicko vill jag ju se så fort som möjligt. Brynäs - Djurgården på torsdag finns också på schemat.

Auschwitz dansar och ler

Hittar en artikel i DN, där det slås upp stort att den personal som arbetade i lägret i Auschwitz i Polen hade trevligt, ja till och med skrattade (!) på sin fritid. Jaha? Det är väl klart att de hade? Det är farligt att bygga upp en helt svart/vit bild av förintelsen. Den gängse uppfattningen nu är ju ungefär den att alla SS-män torterade hundvalpar och slet spädbarn mitt itu. 

                                                

Så var det såklart inte, och att avfärda alla människor som på något sätt var inblandade i förintelsen som ondska personifierad är att göra det väldigt enkelt för sig.



Läs artikeln från DN här.

gah

om bara det här skiftet kunde ta slut någon jävla gång.


Om detta tvista de lärde

Den eviga frågan: Vem är snyggast i Sahara Hotnights. Här är svaret mina vänner, Johanna Asplund.



image32

the loneliest city of all

Sahara Hotnights på Slick City igår kväll. fy fan och satans helvete skit vad bra det var. Kanske berodde på alkoholen som framkallade nån slags manisk dans/hoppande/skrikande. Men lillebror var ju nykter och han tyckte också det var bra, så vi utgår från att de gjorde bra ifrån sig. Patrik, det svinet, fick åt sig en trumpinne från the hands of lovely Josephine Forsman. Fan. Annars då? Hm, gjorde det klassiska misstaget att häva i sig tre stycken 6:or klockan halv två, så jävla onödigt. Satte handen i en hundskit på marken utanför. Jenny fick nåt bryt och pekade finger åt mig innan hon gick hem.  Bjöd Patrik på en drink som han inte ville ha. Stötte på lite underliga människor från Hamrånge. Pratade Babyshambles med Sofie Källström. När jag vaknade imorse så låg det en bok om andra världskriget på golvet bredvid sängen, jag har inget minne av det men jag måste uppenbarligen varit sugen på att läsa lite om krig när jag kom hem full som en spruta klockan 0400. Haha, fylla alltså. Vad skulle man doa without it? Mår lite halvrisigt nu och det kändes bra nog tungt att gå till jobbbet men det var fan värt det den här gången.

Kommer till jobbet och stöter på ett utmärkt exempel på folk som har pinat hut. Vet inte hur pass vedertaget det ordet är, men att pina hut innebär lite kortfattat att man skickar över allt skit till nästkommande skiftlag. Om man exempelvis går förbi en pump och ser att den kommer att säcka ihop inom någon timme, så istället för att fixa den så tänker man att "mitt skift slutar om en halvtimme, jag skiter i pumpen". Det kryllade av såna exempel när jag kom idag. Jävla människor. Meen jag ska inte låta det förstöra den braiga känslan som har landat i mig av nån anledning. Imorgon är det ishockey, jag och Patrik ska gå. Sen började Emilia svamla om fest? Inte ska väl jag? 

face to face, cheek to cheek.

Sahara Hotnights imorgon kväll, kan nog bli riktigt roligt.

Något som är riktigt roligt, är Deluxe i P3. Att jobba onsdag och fredag eftermiddag blir mycket lättare med dem. 

Brynäs-HV71 på lördag, ska bli intressant, för att inte tala om bortamatchen mot Färjestad imorgon. 

I desperat behov av en ny dator, dock lär det få vänta tills efter resan. Tråkigt. Tråkigt.

 

RSS 2.0